close
Logo

24 Jun 2021

Industri | 2.Malmö | Övrigt |

Brenntag Nordic – Junior Technical Specialist, Water Treatment

Har du nyligen tagit examen inom kemi/biologi/miljö/maskinteknik och är redo att starta din karriär, alternativt arbetar du med vattenbehandling som t ex processtekniker eller motsvarande och söker din nästa utmaning i arbetslivet? Söker du ett arbete där du bidrar till samhälls- och miljönytta, och där hållbarhetsfrågor kommer vara fokus framöver? Trivs du med ett mycket omväxlande arbete med frihet under ansvar? Skulle du tilltalas av en roll där du får träffa mycket kunder, utföra provkörningar och laborationer och konsultera kunder?

Vi söker

Du är en person som vill använda din tekniska förståelse och sociala förmåga till att hjälpa våra kunder, och på sikt vinna fler affärer, i rollen som Junior Technical Specialist med placering på våra helt nya lokaler i Malmö (Hyllie) eller i Stockholm (Sundbyberg).

Om tjänsten

Brenntag Nordic är en av de ledande distributörerna i världen av kemikalier, tillsatser och råvaror. I denna roll konsulterar du kunder inom industrin såväl som kommunalt i uppdrag och förfrågningar inom vattenrening- och behandling. Vi har en bred produktportfölj som inte är begränsad till Water Treatment, en konkurrenskraft som möjliggör att vi kan hjälpa våra kunder med flera olika typer av applikationer.

Teamet inom Water Treatment består idag av tre personer och vi söker nu en ersättare till en teamkollega som har gått tillbaka till studier.

Du utgår från vårt nordiska huvudkontor i Malmö eller vårt kontor i Sundbyberg med tjänstebil (flyg vid längre resor) och besöker kunder i de nordiska länderna. Du befinner dig på resande fot ungefär 50 dagar/år med ca 25 övernattningar (dagsresor och övernattningar beroende på kunds placering).

Arbetsuppgifter

Som Junior Technical Specialist kommer du att åka ut och träffa Brenntags kunder både inom industrin (livsmedels-, läkemedels-, pappers- och massaindustrin) samt kommunalt. Området Water Treatment är viktigt ur ett samhälls- och miljömässigt perspektiv då vi hjälper kunder med angelägna frågor som exempelvis förhindring av sjukdomsspridning och säkerställande av kvalitativt dricksvatten. Hållbarhetsfrågor kopplat till våra produkter står högt på vår agenda.

Ditt huvudsakliga ansvar är att förstå kundens utmaningar kring vattenrening- och behandling för att sedan föreslå och konsultera lösningar utifrån vår produktportfölj. Kundstocken består av både befintliga och nya kunder. Ditt arbete går framförallt ut på:

• Genomföra kundbesök i din region

• Utföra labbstudier, oftast ute hos kund

• Rådgöra kring vilka av våra produkter som kan lösa kundens problem

• Provköra åt kund för att få fram ett referensprov

• Konsultera kring tekniska frågor så som dosering och produktval

Du rapporterar till Nordic Business Development Manager Water Treatment.

Utvecklingsmöjligheter

Detta är en perfekt roll för dig som vill utvecklas inom området Water Treatment och trivs i en kundorienterad roll. Du kommer att bredda ditt nätverk då du träffar många spännande och olika typer av kunder.

Den första tiden kommer du att gå bredvid och få stöttning av befintliga teammedlemmar för att få en god introduktion till våra produkter och hur de kan tillämpas ute hos kund.

På sikt finns det många vägar att gå inom bolaget. Kanske vill du bli specialist och produktchef, alternativt gå vidare in i en säljroll med ännu närmare anknytning till kunderna? Hos oss blir du del av ett internationellt bolag där det kommer att finnas goda utvecklingsmöjligheter för en person med rätt motivation och drivkraft.

Vi söker dig som

• Har en högskoleutbildning inom kemi/biologi/miljö/maskinteknik alternativt att du arbetar med vattenbehandling som t ex processtekniker eller motsvarande

• Har ett starkt intresse, från studier eller tidigare arbetslivserfarenhet, att vidareutvecklas inom Water Treatment

• Har B-körkort

• Talar och skriver obehindrat på svenska och engelska

Som person är du nyfiken, initiativtagande och har ett tydligt driv framåt. Det är naturligt för dig att utveckla nya relationer och du är bekväm med att kommunicera på alla nivåer i ett företag, oavsett om du är ute på provtagning i produktion eller sitter i ett kundmöte. Vidare är du problemlösande då du kan hamna i nya situationer där du behöver ställa rätt frågor och analysera samt bryta ner problem. Du är tävlingsinriktad och resultatorienterad och tycker om att bidra till att ditt team, såväl som företaget i helhet, gör nya affärer!

Ansökan

Brenntag Nordic samarbetar med Jobfinder. Du ansöker via ”Apply now” knappen nedan där du fyller i dina uppgifter och bifogar personligt brev och CV. All information hanteras konfidentiellt i enlighet med gällande Jobfinder Integritetspolicy och personuppgiftslagen GDPR. Detta innebär att vi endast kan hantera din ansökan denna väg. Tack för din förståelse.

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta Seniorkonsult Per Malmberg +46 (0)701 653 100, per.malmberg@academicsearch.se eller Researcher Johanna Ohm på +46 (0)701 65 31 65, johanna.ohm@academicsearch.se.

Vi ser fram emot din ansökan så snart som möjligt! Urval sker löpande, skicka därför gärna in din ansökan så snart du får möjlighet.

Om Brenntag

Brenntag är global marknadsledare inom distribution av kemikalier och ingredienser. Företaget har sin bas i Tyskland och har en internationell räckvidd. Brenntag Nordic finns i Sverige, Danmark, Norge och Finland med total 350 medarbetare. Vi kombinerar ett globalt nätverk med ett lokalt utförande, och hanterar komplexa leveranskedjor för både leverantörer och kunder genom att förenkla tillgången för tusentals produkter och tjänster. Därför är Brenntag branschens mest effektiva och eftertraktade kanal för sina partner på marknaden – och efterlever verkligen sin filosofi: “ConnectingChemistry”.

Per Malmberg - per.malmberg@academicsearch.se

Ansök nu