close
Logo

23 Feb 2020

Miljö | Skåne | Övrigt |

EkoBalans – Driftsingenjör

Var med och fixa kretsloppet på ett miljöteknikbolag i absolut framkant!

EkoBalans är ett miljöteknikbolag med visionen att tillsammans med våra kunder sluta kretsloppen för växtnäring och skapa hållbart förbättrad lönsamhet på kort och lång sikt. Med våra anläggningar för återvinning och förädling av växtnäring hjälper vi avloppsreningsverk, biogasanläggningar, jordbruk och livsmedelsindustrier att få ut det maximala värdet av sina restprodukter och samtidigt bidra till ett hållbart samhällsbygge.

Våra anläggningar och systemlösningar har varit under utveckling och testning under många år och vi har nu kommit till fasen där det är dags att skapa långsiktiga och djupa relationer med kunder. Samtidigt fortsätter vi utveckla våra lösningar och processer for att hela tiden ligga i framkant inom hållbarhet och lönsamhet för våra kunder.

Om rollen

Vi söker dig som vill bli en del av ett snabbväxande företag inom en framtidsbransch som gör en verklig och direkt skillnad för miljön. Både våra kunders närmiljö samt för samhället i stort. Du blir en del av ett växande team, där din insats blir tydlig och avgörande. Du kommer till vårt bolag i en spännande fas med solida planer för en snar och kraftigt ökande tillväxt. Var med i starten av denna resa!

Vi söker nu en driftsingenjör/processoperatör som ska arbeta med driftsättning, drift, felavhjälpning och utveckling av EkoBalans anläggningar i nära samarbete med process- och teknikansvariga, utvecklingsingenjör, kunder och partners. I arbetet ingår också testkörningar med dokumentation av driftdata, samt support till kunder.

Du är på resande fot i genomsnitt två veckor/månad. Med denna omfattning på resor kan du bo varsomhelst i landet. Bor du avlägset så förbered dig ändå på att ca 1-2 dagar/månad vara på plats på vårt kontor i Lund. Du rapporterar till VD.

Om dig

Du är en högskoleingenjör med god processförståelse. Du är bekväm i miljöer där du behöver ha förståelse för tankar, pumpar och ventiler. Du har erfarenhet av att ha arbetat med våta flöden och kan ha din bakgrund inom t ex livsmedelsindustrin, reningsanläggning, biogasanläggning eller läkemedelsindustrin. Erfarenhet av PLC-system är meriterande. Vi ser gärna sökande med erfarenhet av driftsättning och/eller drift med felavhjälpning.

Som person skall du vara intresserad av att söka upp information och triggas av att det inte alltid finns givna svar på de frågeställningar du ställs inför. Vidare behöver du vara utrustad med en stor dos tålamod.

Vi vill gärna komma i kontakt med dig som är driven, motiverad av utveckling, bra på att få saker gjorda, samt vill arbeta med ett team som brinner för att lyfta detta företag till nästa nivå.

Om EkoBalans

EkoBalans levererar lösningar för återvinning av växtnäring och hållbar hantering av restflöden från reningsverk, biogasanläggningar, livsmedelsindustri och jordbruk.

Restflödena förädlas till högkvalitativa gödselmedel och jordförbättringsprodukter.

EkoBalans vision är att samhällets organiska restflöden nyttjas hållbart med fullbordade kretslopp för växtnäringsämnen som kväve och fosfor.

EkoBalans är ett miljöteknikföretag från Lund som har sitt ursprung ur forskning vid Lunds universitet. Bolaget grundades 2008 av Gunnar Thelin som tidigare forskat på växters näringsförsörjning, näringsbalanser i skogsbruk och återföring av aska till skog. Det var under sin tid som forskare som Gunnar noterade och irriterades över att vårt samhälle slösar på värdefulla naturresurser. Detta var startskottet för EkoBalans. Bolaget har en stark och långsiktig ägare i en privatägd investmentkoncern. EkoBalans har redan tilldelats ett antal utmärkelser, såsom varit med listan över top 25 Nordic Cleantech Startups såvål som på senare år erhållit Region Skånes miljöpris. EkoBalans har sedan kort tid ny ledning för att ta bolagets viktiga steg ut på marknaden.

För att skicka din ansökan

EkoBalans samarbetar i denna rekrytering med Jobfinder – en del av Academic Search International. Du ansöker via ”Apply now” knappen nedan där du fyller i dina uppgifter och bifogar personligt brev och CV. All information hanteras konfidentiellt i enlighet med gällande Academic Search Integritetspolicy och personuppgiftslagen GDPR. Detta innebär att vi endast kan hantera din ansökan denna väg. Tack för din förståelse.

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta Researcher Johanna Ohm på 070-165 31 65 eller johanna.ohm@academicsearch.se eller Seniorkonsult Per Malmberg på 070- 165 31 00 eller per.malmberg@academicsearch.se

Vi ser fram emot din ansökan så snart som möjligt då urval sker löpande, dock senast den 27/2. Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

*M

Johanna Ohm - johanna.ohm@academicsearch.se

Ansök nu