close
Logo

20 Jul 2019

Läkemedel/Medicinsk teknik/Bioteknik/Bioteknik | Stockholm | Affärsutveckling | Övrigt |

Evidensia- Sortiment och inköpsansvarig, Vetapotek.se

Evidensia grundades 2012 när några av Sveriges äldsta och främsta djursjukhus gick samman och 2014 kom EQT in som ägare. Med en starkt expansiv strategi har Evidensia vuxit genom förvärv och är nu Europas största veterinärskedja med ca 1.200 djursjukhus och kliniker på åtta marknader i Europa och omsätter ca 10 mrd sek. Evidensia växer ca 50% per år.

Gruppens ambition är att tillhandahålla djursjukvård i världsklass och vara Europas mest attraktiva arbetsgivare inom djursjukvård. Tillsammans arbetar man för att driva den veterinärmedicinska utvecklingen framåt, för djurens bästa varje dag.

I mars 2018 startade Evidensia sitt eget onlineapotek, Vetapotek.se. Det är en strategisk satsning som sätter Evidensia i en unik marknadsposition i Sverige med stora möjligheter till vidare expansion av konceptet. Med över 60 veterinärkliniker och djursjukhus över hela Sverige erbjuder Evidensia exceptionell djursjukvård. Genom Vetapoteket kan Evidensia nu även tillgodose djurägare i Sverige med djurläkemedel till bra priser och snabba leveranser.

För att utveckla produktutbudet vidare söker vi nu en sortiment & inköpsansvarig till Evidensias centrala inköpsfunktion med ansvaret att upphandla och öka tillgängligheten för djurläkemedel, foder, accessoarer och annat som djuren kan behöva. Rollen erbjuder en fantastisk möjlighet utvecklas och växa tillsammans med gruppens fortsatta expansion och ledande marknadsposition i Europa. Tjänsten har placering på huvudkontoret i Stockholm och rapporterar direkt till inköpschefen.

Om tjänsten

Den centrala inköpsfunktionen är baserad i centrala Stockholm och har som uppgift att skapa värde genom att upphandla rätt produkter, till rätt priser och från rätt leverantörer. Evidensia växer ständigt med nya enheter, marknader och kanaler och inköpsgruppen arbetar för att erbjuda rätt leverantörer, produkter och leveransförmåga.

I rollen som sortiment & inköpsansvarig för Vetapoteket, erbjuds stora möjligheter att utveckla och skapa ett attraktivt produktsortiment. Du arbetar som en del i inköpsteamet med många kontaktytor internt och externt. Tillsammans med chefen för Vetapoteket ansvarar du för att driva marginal, hög tillgänglighet samt snabba leveranser. Då affären har en låg mognadsgrad innefattar tjänsten en stor bredd av arbetsuppgifter, där dina främsta ansvarsområden är att:

 • Leda och genomföra svenska (och nordiska) upphandlingar samt leverantörsförhandlingar, främst inom läkemedel.
 • Driva aktiviteter för att optimera brutto och nettomarginal för receptbelagda läkemedel.
 • Säkerställa inköpsvolymer, tillgänglighet och direktleveranser till slutkund.
 • Bidra i arbetet att utveckla processer för en effektiv varuflödeshantering.
 • Följa upp avtalens efterlevnad och definiera förbättringspotential och vidare besparingspotential.
 • Stödja verksamheten med analyser och rapporter på hela butikssortimentet för att säkerställa optimal produktbeställning.
 • Genomföra löpande kostnads-/besparingsanalyser och efterlevnadsrapporter samt kommunicera dessa till verksamheten.
 • Ansvara för att den centrala inköpsprocessen ständigt förbättras och anpassas till uppstående behov hos nya marknader och affärsområden.
 • Vid behov driva olika typer av upphandlingar och projekt, ex.v. inom frakter, lager och butiksmaterial.
 • Ge löpande support till verksamheten vid leverantörs- och inköpsfrågor.

Den vi söker

För att lyckas i rollen ser vi att du har en stark analytisk förmåga och fallenhet för strukturerat arbetssätt med ordning och reda. Du har en stark kommunikatör med utåtriktad personlighet som trivs i en föränderlig miljö med många kontaktytor där du inte tvekar att aktivt ta kontakt med olika intressenter. Vidare har du ett kommersiellt intresse och tycker det är kul att argumentera för att nå bästa lösning. Du har viljan att utvecklas vidare inom förhandling och inköpsprocessen.

Utbildning och kompetens

 • Relevant akademisk utbildning, ex.v. civilekonom, civilingenjör eller apotekare, med utmärkta studieresultat.
 • 2-5 års arbetslivserfarenhet i en kommersiell roll, gärna inköp.
 • Erfarenhet av att upphandla atl. Sälja läkemedel i Sverige.
 • Erfarenhet av parallellimport är ett stort plus.
 • Erfarenhet av online handel är ett stort plus.
 • Förståelse för utmaningar med online-sortiment utifrån snabbhet och flöde.
 • Du har förmågan och drivet att arbeta i en entreprenöriell miljö.
 • Avancerad kunskap i officepaketet, framför allt i excel och powerpoint.
 • Flytande svenska i tal och skrift samt goda engelska kunskaper krävs.
 • Utmärkt förhandlingsförmåga.

För att skicka din ansökan

I denna rekrytering samarbetar Evidensia med Jobfinder, en del av Academic Search International. Du ansöker via ”Apply now” knappen nedan där du fyller i dina uppgifter och bifogar personligt brev och CV. All information hanteras konfidentiellt i enlighet med Jobfinders gällande integritetspolicy och nya personuppgiftslagen GDPR. Detta innebär att vi endast kan hantera din ansökan denna väg. Tack för din förståelse.

Vi ser fram emot din ansökan så snart som möjligt då urval sker löpande, tjänsten kan dock komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta Malin Jangenteg på malin.jangenteg@academicsearch.se eller 0736-503151.

Om Evidensia Djursjukvård AB

Evidensia är en ledande veterinärleverantör i Europa med ca 1200 djursjukhus och kliniker i Storbritannien, Sverige, Norge, Danmark, Finland, Tyskland, Nederländerna och Schweiz. Bolaget driver även ett online-apotek Vetapotek.se där djurägaren erbjuds ett brett sortiment av läkemedel, foder och tillbehör till hunden, katten, hästen och gnagaren.

Evidensia Djursjukvård erbjuder trygg och personlig vård för hundar, katter, exotiska djur och hästar. På lokala djurkliniker och specialiserade djursjukhus i hela Sverige får viktiga familjemedlemmar hjälp med förebyggande friskvård, primärvård, akutvård, avancerad kirurgi och rehabilitering. Varje möte med djur och ägare ska göra skillnad och tillsammans tar våra engagerade medarbetare emot över 500 000 patientbesök per år.

Jobfinder är en del av Academic Search International, och fokuserar på talanger med ambition, engagemang och nyfikenhet som vill bygga sin framtida karriär. Vår idé är att förena de mest lämpade personerna med spännande utmaningar på några av de mest intressanta företagen i Sverige. Våra värderingar är KUNSKAP, ENGAGEMANG, ANSVAR OCH SAMARBETE. Det är genom dessa vi gör en skillnad i alla våra relationer. www.jobfinder.se

Följ oss på Linkedin – så tar du del av allt som händer hos oss! https://www.linkedin.com/company/jobfinder-se/?viewAsMember=true

*M

Malin Jangenteg - malin.jangenteg@academicsearch.se

Ansök nu