close
Logo

15 Feb 2019

Läkemedel/Medicinsk teknik/Bioteknik/Bioteknik | Stockholm | Affärsutveckling | Rekrytering

Evidensia – Sourcing Manager

Vill du vara med på en spännande och expansiv resa i en av Europas snabbast växande branscher?

Evidensia grundades 2012 när några av Sveriges äldsta och främsta djursjukhus gick samman och 2014 kom EQT in som ägare. Med en starkt expansiv strategi har Evidensia vuxit genom förvärv och är nu Europas största veterinärskedja med ca 1.000 djursjukhus och kliniker på åtta marknader i Europa och omsätter ca 10 mrd sek.

Gruppens ambition är att tillhandahålla djursjukvård i världsklass och vara Europas mest attraktiva arbetsgivare inom djursjukvård. Tillsammans arbetar man för att driva den veterinärmedicinska utvecklingen framåt, för djurens bästa varje dag.

2018 sjösatte man sitt egna apotek, Vetapoteket.se, och med det breddas kunderbjudandet ytterligare. För att fortsatt stärka gruppens inköpsarbete utökas teamet ytterligare och söker vi nu en analytisk och utåtriktad inköpare med erfarenhet av direkt inköp, som kan utvecklas och växa tillsammans med gruppens fortsatta expansion. Tjänsten har placering på kontoret i Stockholm och rapporterar direkt till inköpschefen.

Rollbeskrivning

Den centrala inköpsfunktionen har som uppgift att stödja företagets landsorganisationer genom att säkerställa en effektiv inköpsprocess och ett framgångsrikt leverantörssamarbete med hög genomslagskraft i hela gruppen. Gruppen växer ständigt med nya enheter, marknader och kanaler och inköpsgruppen arbetar för att erbjuda rätt leverantörer, produkter och leveransförmåga.

Dina främsta ansvarsområden:

• Leda och genomföra svenska och nordiska upphandlingar samt leverantörsförhandlingar inom en utvald produktkategori.

• Följa upp avtalens efterlevnad och definiera förbättringspotential och vidare besparingspotential.

• Stödja verksamheten med analyser och rapporter på hela butikssortimentet för att säkerställa optimal produktbeställning.

• Genomföra löpande kostnads-/besparingsanalyser och efterlevnadsrapporter samt kommunicera dessa till verksamheten.

• Ansvara för att den centrala inköpsprocessen ständigt förbättras och anpassas till uppstående behov hos nya marknader och affärsområden.

• Vara delaktig i europeiska upphandlingar samt ge löpande support för klinikerna vid leverantörs och inköpsfrågor.

Den vi söker

För att lyckas i rollen ser vi att du har en stark analytisk förmåga och fallenhet för strukturerat arbetssätt med ordning och reda. Du har en utåtriktad personlighet och trivs i en föränderlig miljö med många kontaktytor där du inte tvekar att aktivt ta kontakt med olika intressenter. Du har ett kommersiellt intresse och tycker det är kul att argumentera för att nå bästa lösning. Du är dynamisk och prestigelös, och har viljan att utvecklas vidare inom förhandling och inköpsprocessen.

Erfarenhet och Utbildning

• Relevant masterexamen, ex.v. inom industriell ekonomi.

• 2-6 års arbetslivserfarenhet med tyngdpunkt inom inköp och upphandling.

• Avancerad kunskap i officepaketet, framför allt i excel och powerpoint.

• En god kommunikatör i tal och skrift med erfarenhet av att navigera i en komplex miljö med olika kravställare och beställare.

• Tidigare erfarenhet av att upphandla läkemedel samt parallellimport är starkt meriterande.

• Du har förmågan och drivet att arbeta i en entreprenöriell miljö.

• Flytande svenska i tal och skrift samt goda engelska kunskaper krävs.

För att skicka din ansökan

I denna rekrytering samarbetar Evidensia med Jobfinder, en del av Academic Search International. Du ansöker via ”Apply now” knappen nedan där du fyller i dina uppgifter och bifogar personligt brev och CV. All information hanteras konfidentiellt i enlighet med Jobfinders gällande integritetspolicy och nya personuppgiftslagen GDPR. Detta innebär att vi endast kan hantera din ansökan denna väg. Tack för din förståelse.

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta Tobias Albrektsson på tobias.albrektsson@jobfinder.se.

Vi ser fram emot din ansökan så snart som möjligt då urval sker löpande och tjänsten tillsätts snarast.

Om företaget

Evidensia är en ledande veterinärleverantör i Europa med ca 1000 djursjukhus och kliniker i Storbritannien, Sverige, Norge, Danmark, Finland, Tyskland, Nederländerna och Schweiz. Bolaget driver även ett framgångsrikt online-apotek för apotek.

Evidensia Djursjukvård erbjuder trygg och personlig vård för hundar, katter, exotiska djur och hästar. På lokala djurkliniker och specialiserade djursjukhus i hela Sverige får viktiga familjemedlemmar hjälp med förebyggande friskvård, primärvård, akutvård, avancerad kirurgi och rehabilitering. Varje möte med djur och ägare ska göra skillnad och tillsammans tar våra engagerade medarbetare emot över 500 000 patientbesök per år.

Om Jobfinder

Jobfinder är en rekryteringsplattform med fokus på rekrytering samt konsultlösningar inom området ”Young Professionals”. Vår idé är att förena de mest lämpade personerna med de tuffaste utmaningarna på några av de mest intressanta företagen i Sverige. Jobfinder är en del av Academic Search International vilket är ett av Skandinaviens mest meriterade företag inom Executive Search, Interim Management & Leadership. Våra värderingar är KUNSKAP, ENGAGEMANG, ANSVAR OCH SAMARBETE. Det är genom dessa vi gör en skillnad i alla våra relationer.

www.jobfinder.se och www.academicsearch.se

Följ oss på Linkedin – så tar du del av allt som händer hos oss! https://www.linkedin.com/company/jobfinder-se/?viewAsMember=true

*M inköpare inköp kategori apotek vetrinär läkemedel OTC purchasing privat equity

Tobias Albrektsson - Tobias.albrektsson@jobfinder.se

Ansök nu