close
Logo

26 Feb 2024

För kunds räkning – Fraktinköpare

Drömmer du om en spännande karriär inom logistik och inköp? Brinner du för att optimera och effektivisera fraktprocesser? Har du erfarenhet av både inbound och outbound-frakt? Vi söker en passionerad och erfaren kandidat som vill vara med och forma företagets fraktstrategi och logistikprocesser. Vi erbjuder en utmärkt möjlighet att växa och utvecklas inom ett dynamiskt och framgångsrikt företag.

 

Vi söker en engagerad fraktinköpare med starka förhandlingsegenskaper och gedigen kunskap inom logistik. I rollen kommer du vara ansvarig för att hantera och organisera företagets inbound-transporter och fraktavtal. Du kommer förhandla med transportleverantörer, säkerställa kostnadseffektivitet i leveranserna och övervaka leveransprocessen för punktlig leverans. Vidare kommer du att delta i utvärderingen av befintliga fraktstrategier och hantera all tillhörande dokumentation samt efterlevnad av rådande fraktregler.

 

Ansvarsområden

 

• Ansvarig för att hantera och organisera företagets inbound-transporter

 

• Optimera och samordna olika leverantörer och fraktleverantörer inom Europa

 

• Hantera och lösa komplexa inköpssituationer

 

• Förhandla och säkerställa förmånliga fraktavtal med transportleverantörer

 

• Säkerställa kostnadseffektivitet i leveranserna

 

• Övervaka leveransprocessen för att garantera punktlig leverans

 

• Delaktig i att utvärdera befintliga fraktstrategier

 

• Hantera tillhörande dokumentation för transporter

 

• Säkerställa efterlevnad av gällande fraktregler och hantering av all tillhörande dokumentation

 

På sikt kan möjligheten att göra frakten skalbar till att inkludera även outbound komma att bli aktuell. Tullhantering kopplad till både inbound och outbound kommer att bli en del av ditt ansvarsområde, inklusive uppföljning och ändring av tullkoder (HS-koder/Taric).

 

Vi söker

 

Vi söker dig med relevant utbildning inom området. Du är en sifferperson med hög analytisk förmåga och förhandlingskompetens. Du har även djupgående kunskap inom logistikprocesser och frakt samt goda kunskaper i engelska för kommunikation med internationella leverantörer. Erfarenhet från liknande bolag eller arbete som fraktkoordinator är meriterande.

 

Placering: Malmö

Anställning: 6 månader med goda möjligheter till fast tjänst

Rapporterar till: Logistikchef

 

Din ansökan

 

Du ansöker genom att klicka på knappen ”Ansök nu” som tar dig till ett anmälningsformulär där du fyller i dina kontaktuppgifter samt bifogar ett personligt brev och CV. All information hanteras kondifentiellt i enlighet med Academic Searchs Integritetspolicy och nya personuppgiftslagen GDPR. Det innebär att vi endast kan hantera din ansökan denna väg. Tack för din förståelse.

Du är välkommen att kontakta ansvarig, Majken Lundblad via majken.lundblad@academicsearch.se för eventuella frågor om processen eller uppdraget. Vi tillämpar löpande urval så sök gärna tjänsten omgående.

 

Academic Search International är ett av Skandinaviens mest meriterande företag inom Executive Search, Interim Management & Leadership. Vårt fokus ligger på människor med dokumenterad chefs- och specialistkompetens och vi har nära samarbeten med såväl nationella som internationella företag med starka varumärken. Vår Idé är att förena de mest lämpade personerna med de tuffaste utmaningarna på några av de mest intressanta företagen i Sverige. Våra värderingar är KUNSKAP, ENGAGEMANG, ANSVAR OCH SAMARBETE. Det är genom dessa vi gör en skillnad i alla våra relationer. www.academicsearch.se

 

Majken Lundblad - majken.lundblad@academicsearch.se

Ansök nu