close
Logo

2 Jul 2022

1.Stockholm | Inköp |

MAX Burgers – Global Purchasing Assistant

Om företaget

MAX drivs av familjen Bergfors, har en omsättning på närmare fyra miljarder kronor och är med sina cirka 5500 anställda Sveriges näst största burgarkedja. Max befinner sig för närvarande i en stor expansionsfas. I Sverige finns över hundra restauranger från Haparanda i norr till Ystad i söder. Max finns även i Norge, Danmark, Polen och Egypten. Smak, kvalitet och renlighet är värden vi aldrig tummar på. Vi lägger också mycket stor vikt och fokus på hälsa, miljö och socialt ansvar. Vi vill bli världens bästa burgarkedja och vägen dit är att göra världen lite godare, både genom att servera de godaste burgarna och genom att vara en god kraft i samhället. Vi har över 150 restauranger och sysselsätter cirka 5500 medarbetare.

Läs gärna mer på www.max.se

Har du erfarenhet av service och vill arbeta lösningsorienterat? Vi söker dig som trivs i en ansvarstagande och administrativ roll och vill bidra till MAX långsiktiga och lönsamma tillväxtresa. Nu utökas den centrala inköpsavdelningen med en ny roll som Global Purchasing Assistant. Tjänsten rapporterar till Global Head of Purchasing och har sin placering på kontoret i centrala Stockholm. Max Burgers erbjuder dig en spännande och expansiv tillväxtresa tillsammans med en hållbar värdegrund, högt engagemang och möjligheten att verkligen göra skillnad!

Om tjänsten

Som Global Purchasing Assistant arbetar du framför allt tätt tillsammans med de strategiska inköparna i det dagliga arbetet. Tillsammans driver ni och utvecklar olika kategorier och leverantörssamarbeten. Du arbetar bland annat med förberedelse av förhandlingar, olika typer av analyser och uppföljning. Du kommer dagligen att ha telefon-, mail och/eller personliga kontakter med leverantörer vilket ställer krav på att du är en utåtriktad person som gillar att bygga nya relationer samt vårda befintliga relationer.

• Sköta löpande/administrativa uppgifter inom teamet

• Leveransbevakning

• Leverantörskontakt

• Hantera avvikelserapporter

• Returer och reklamationer

• Assistera vid bland annat förhandling

Din profil

Som person är du noggrann, strukturerad och har en god analytisk förmåga. Du kan jobba självständigt och gillar att hitta lösningar i utmaningar. Du stimuleras av att arbeta i högt tempo och du har förmåga att prioritera utifrån uppsatta mål. Vi letar efter Dig som är en lagspelare med ett affärsmässigt tänk.

För att lyckas i denna tjänst ser vi att du vidare har följande erfarenhet och personlighet:

• Relevant utbildning inom inköp, logistik eller företagsekonomi

• 3+ års erfarenhet av liknande roll

• Bra kommunikationsförmåga samt tar ägandeskap över sina uppgifter

• God kunskap inom administration samt förmågan att kunna prioritera

• Obehindrat i svenska och engelska både i tal och skrift

Om företaget

MAX är ett svenskt familjeägt företag som grundades 1968 i Gällivare av Curt Bergfors och Britta Fredriksson. Som familjeföretag har vi målet att finnas kvar i många generationer.

Vi vill bli världens bästa burgarkedja och vägen dit är att göra världen lite godare. Både genom att servera de godaste burgarna och genom att vara en god kraft i samhället.

MAX är den enda rikstäckande burgarkedjan som bara använder svenskt nötkött, kyckling och bacon.

Med branschens bredaste utbud av gröna burgare med låg klimatpåverkan så minskade vi de totala utsläppen med 10 procent per intjänad krona år 2016 och med ytterligare 5 procent år 2017. Senast under 2022 ska varannan måltid hos oss vara fri från rött kött. Målet är att minska våra klimatutsläpp med 30 procent på sju år (från 2015 till 2022)

År 2008 blev MAX världens första restaurangkedja att klimatmärka menyn och klimatkompensera alla utsläpp till 100 procent från lantbrukarens jord till gästens bord. Sedan den 14 juni 2018 är MAX som första matföretag i världen klimatpositivt, vilket innebär att vi binder mer klimatgaser genom trädplantering än hela värdekedjan släpper ut. Träden suger ned motsvarande 110 procent av utsläppen.

MAX har sedan 2006 avsatt 267 miljoner kronor före skatt till projekt i utvecklingsländer. Sedan 2009 via stiftelsen Rättvis Fördelning som säkerställer att 7-10 procent av den årliga nettovinsten finns till behövande människor runtom i världen.

Vi vill vara ett hållbart företag i ett hållbart samhälle och ett föredöme i branschen. Förutom vårt omfattande miljöarbete vill vi ta ett socialt ansvar där vi ser individens möjligheter.

Internationell expansion

Världen har fått upp ögonen för Maxkonceptet. Företag och entreprenörer från jordens alla hörn förhör sig om möjligheterna att få starta restauranger tillsammans med MAX. 11 maj 2011 öppnade första restaurangen utanför Sverige på Karl Johans Gate i Oslo, Norge. Idag finns det sju restauranger i Norge och fyra restauranger i Danmark där den första öppnade den 1 mars 2013. Den 1 september 2017 öppnade vi den första restaurangen i Polen och totalt finns nu sex restauranger i Polen.

Din ansökan

Max Burgers AB samarbetar i denna rekrytering med Academic Search International. För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig Senior Rekryteringskonsult Raheleh Rouhani på raheleh.rouhani @academicsearch.se. Vi träffar kandidater löpande så vänta inte med din ansökan. Du ansöker via ”Apply now” knappen nedan där du fyller i dina uppgifter och bifogar personligt brev och CV. All information hanteras konfidentiellt i enlighet med gällande Academic Search Integritetspolicy och nya personuppgiftslagen GDPR. Detta innebär att vi endast kan hantera din ansökan denna väg. Tack för din förståelse!

Academic Search International är ett av Skandinaviens mest meriterade företag inom Executive Search & Interim Management. Vårt fokus ligger på människor med dokumenterad chefs- och specialistkompetens och vi har nära samarbeten med såväl nationella som internationella företag med starka varumärken. Vår idé är att förena de mest lämpade personerna med de tuffaste utmaningarna på några av de mest intressanta företagen i Sverige. Våra värderingar är KUNSKAP, ENGAGEMANG, ANSVAR OCH SAMARBETE. Det är genom dessa vi gör en skillnad i alla våra relationer. www.academicsearch.se

Följ oss på Linkedin – så tar du del av allt som händer hos oss! https://www.linkedin.com/company/academic-search-international2/

Raheleh Rouhani - raheleh.rouhani@academicsearch.se

Ansök nu