close
Logo

14 Dec 2018

Reklam/Media/Information/PR | Stockholm | Ekonomi/Finans | Rekrytering

Natur och Kultur – Junior Financial Controller

Bokförlaget Natur & Kultur grundades 1922 och är idag en affärsdrivande stiftelse som, utan ägare med kortsiktiga lönsamhetskrav, kan agera självständigt och långsiktigt. Det som styr oss är det uttalade ändamålet i vår stiftelseurkund: att genom stöd, inspiration, utbildning och bildning motverka fördomar och inspirera till reflektion och engagemang. Det är till denna nytta vår utgivning och vårt överskott bidrar.

Natur & Kultur söker nu dig som är en driven controller. Du kommer att utgöra ett viktigt stöd för organisationen i olika ekonomiska processer och ha ett nära samarbete med chefer och medarbetare. I dina arbetsuppgifter ingår att stödja bolaget med verksamhetsuppföljning och kostnadskontroll samt bidra till att utveckla en effektiv och väl fungerande ekonomistyrning. Du rapporterar till bolagets ekonomidirektör och kommer även att ha ett nära samarbete med senior Controller, VD och övriga i ledningsgruppen.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde snarast och placering på Karlavägen i Stockholm.

Dina främsta arbetsuppgifter

• Uppföljning och analyser av månadsrapportering

• Stöd i budget- och prognosprocesser

• Övrigt behovsbaserat analysarbete

• Processförändringar och kostnadseffektivisering

• Branschanalys

• Statistikrapportering internt/externt

Profil och kvalifikationer

För att lyckas ser vi att du besitter en god kommunikativ förmåga då rollen innefattar mycket interna kontakter. Du arbetar på ett självständigt sätt för att samla in den information du behöver och du gillar att arbeta ute i verksamheten. Du kan ifrågasätta och utmana nuvarande processer för att skapa effektivitet och ökad lönsamhet. Du drivs av att kunna utvecklas i ditt arbete och kunna vara med och påverka.

• Ekonomiutbildning med företrädesvis redovisnings- eller controllerinriktning

• 2-5 års relevant arbetslivserfarenhet, ex.v. som junior controller eller redovisningskonsult.

• Avancerad kunskap och van användare av MS Office, främst Excel och Powerpoint

• Erfarenhet av Qlickview, Schilling och Exopen är meriterande

• Du har ett logiskt och analytiskt tänkande

• Du är som person är noggrann och har integritet.

Tycker du dessutom om att läsa, och vill vara med och påverka en bok- och mediebransch i snabb förändring, då kommer du passa särskilt bra på Natur & Kultur.

För att skicka din ansökan:

Vi ser fram emot att du ansöker via ”Apply now” knappen nedan där du fyller i dina uppgifter och bifogar personligt brev och CV. All information hanteras konfidentiellt i enlighet med gällande Academic Search Integritetspolicy och nya personuppgiftslagen GDPR. Detta innebär att vi endast kan hantera din ansökan denna väg. Tack för din förståelse.

Natur & Kultur samarbetar med Academic Search International som är ett av Skandinaviens mest meriterade företag inom Executive Search & Interim Management. Vårt fokus ligger på människor med dokumenterad chefs- och specialistkompetens och vi har nära samarbeten med såväl nationella som internationella företag med starka varumärken. Vår idé är att förena de mest lämpade personerna med de tuffaste utmaningarna på några av de mest intressanta företagen i Sverige. Våra värderingar är KUNSKAP, ENGAGEMANG, ANSVAR OCH SAMARBETE. Det är genom dessa vi gör en skillnad i alla våra relationer.

För mer information om tjänsten som Junior Financial Controller, gärna Carlotta Lilieblad på carlotta.lilieblad@academicsearch.se eller på telefon 070-1653193.

Facklig representant för Unionen är Ann Reimers, telefon 08-453 86 00.

Vi arbetar kontinuerligt med urvalet så ansök så snart som möjligt!

*M

Keywords: controlling, controller, financial, redovisning, accounting, ekonom, ekonomi, redovisningskonsult

Carlotta Lilieblad - carlotta.lilieblad@academicsearch.se

Ansök nu