close
Logo

5 Feb 2023

Skånemejerier Lactalis – Masterdatakoordinator

Är datakvalité, system och support områden som du är intresserad av? Är du noggrann och en engagerad lagspelare, som drivs av att tillsammans med dina kollegor generera ökad affärs-och verksamhetsnytta för så väl externa som interna kunder? Då är denna tjänst helt rätt för dig!

Du ansluter till ett välrenommerat bolag med en lång tradition inom sin bransch, vars företagskultur kännetecknas av ett stort engagemang och teamwork med högt i tak. Du kommer tillhöra avdelningen för Business Administration & Data Management som består av 8 personer och är en del av Lactalis Nordic Shared Service Center, en gemensam servicefunktion för Skånemejerier, Lactalis Scandinavia och Castelli Scandinavia. Vi är just nu inne i en förändringsresa där vi kommer uppgradera vårt affärssystem till M3 Cloud Edition med stort fokus på masterdata och du kommer att vara en del av denna spännande utveckling.

För rätt person finns goda möjligheter till utveckling i rollen och i bolaget.

Om tjänsten

I rollen som Masterdata koordinator kommer du med brett operativt ansvar, primärt arbeta med koordinering av artikel- och produktinformation för våra nordiska koncernbolag.  Då avdelningen är en crossover-funktion med fokus på verksamhetsstöd och support, kommer du att samarbeta tätt med flera kontaktytor inom koncernen. Du rapporterar till Master Data Manager. Vidare är dina huvudsakliga arbetsuppgifter;  

 

  • Intern och extern support i frågor gällande masterdata  
  • Koordinering och ansvar för artikel- och produktmasterdata genom hela produktlivscykeln
  • Proaktivt arbeta med datakvalité i vårt affärssystem och PIM (Product Information Management)  
  • Vara aktiv i arbetet med att förbättra och utveckla våra masterdata-processer
  • Vid behov även arbeta med andra masterdata-område

Din bakgrund

För att lyckas i rollen är fallenhet och intresse för system och datakvalité en framgångsfaktor. Du är mån om att förstå hur ditt arbete bidrar till- och samverkar med övriga processer i verksamheten. Du drivs av att utveckla såväl dig själv som bolaget, värdesätter teamwork och trivs med många kontaktytor som ställer krav på god kommunikation och service.  Vidare ser vi gärna att du har nedan kvalifikationer;

 

  • En för tjänsten lämplig och relevant eftergymnasial utbildning (KY, högskola eller motsvarande inom logistik, systemvetenskap eller supply chain)
  • Erfarenhet av arbete i ett standard ERP-system (ex. M3/Movex, SAP eller liknande) samt goda kunskaper i Microsoft Excel.
  • Meriterande, men inget krav, om du har erfarenhet från arbete i något PIM-system samt arbetat med GS1 i något nordiskt land.
  • Kunskaper i svenska och engelska är ett krav. Meriterande om du har kunskaper i övriga nordiska språk.

 

Om dig

Som person är du strukturerad, flexibel och ansvarstagande. Du har ett öga för detaljer och eventuella avvikelser, har en hands-on approach till dina arbetsuppgifter och trivs i en roll där en pragmatisk inställning tillsammans med proaktivitet välkomnas. Konsekvenstänk och analytisk förmåga är andra egenskaper vi gärna ser hos dig. Som person har du en positiv energi och trivs som bäst i en social miljö där laganda, service och en god kommunikation är självklarheter på arbetsplatsen. Är du dessutom nyfiken till din person och intresserad av att förkovra dig själv tillsammans med bolaget har du goda förutsättningar att lyckas i tjänsten.  

 

Vi erbjuder dig

Skånemejerier är en del av Lactalis Group som har produktion i ett femtiotal länder på fyra kontinenter, vilket ger möjlighet att arbeta med flera spännande och starka varumärken. För rätt person finns goda möjligheter att utvecklas både i rollen och på företaget. Genom koncernen får man tillgång till kompetensutveckling, samt ett lokalt och internationellt nätverk av kollegor att utbyta idéer med.

 

Vi blir konkurrenskraftiga genom att ta till vara på det medelstora företagets flexibilitet och personliga engagemang och samtidigt dra nytta av den kompetens samt de resurser som finns i en internationell koncern. Vi strävar efter gemensamma och individuella prestationer som utvecklar både företaget och människor.

 

Vår vision är att bli Sveriges mest hållbara mejeri, och då handlar det inte bara om att erbjuda produkter som är bra för både människa, djur och miljö, utan också om att vara en hållbar arbetsplats. Vi värnar om arbetsglädje, gott ledarskap, givande samarbeten och en välkomnande, stabil och inkluderande arbetsmiljö

 

Ansökan

Skånemejerier samarbetar i denna rekrytering med med Academic Search. Du ansöker via ”Apply now” knappen nedan där du fyller i dina uppgifter och bifogar personligt brev och CV. All information hanteras konfidentiellt i enlighet med gällande Academic Search Integritetspolicy och nya personuppgiftslagen GDPR. Detta innebär att vi endast kan hantera din ansökan denna väg. Tack för din förståelse.

 

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Anette Nordgaard, 070 175 64 24, anette.nordgaard@academicsearch.se eller researcher Sandra Dabbour, 070 650 31 15, sandra.dabbour@academicsearch.se på Academic Search. Då vi tillämpar löpande urvalsarbete uppmanar vi dig att skicka din ansökan snarast för att säkerställa att ansökan kommer med i processen. Vi ser fram emot din ansökan allra senast den 13 februari 2023.

 

På Skånemejerier arbetar vi för en säker, god och drogfri arbetsmiljö. Externa slutkandidater till tjänsten kommer därför att bli ombedda att presentera ett utdrag ur belastningsregistret, genomföra ett drogtest samt i förekommande fall erbjudas hälsoundersökning på vår Företagshälsovård. Som en del i vårt förebyggande arbete så genomför vi kontinuerligt slumpvisa alkohol- och drogtester.

 

Om Skånemejerier/Lactalis Group

Skånemejerier är Sveriges näst största mejeriföretag. Vi erbjuder mejeriprodukter gjorda av vår älskade sydsvenska mjölk, proteinrik kvarg, Sveriges mest köpta juice, ostspecialiteter från såväl Sverige som Europa – och mycket mer. Bland våra varumärken finns Skånemejerier, Bara, MåVäl, Hjordnära, Åsens lantmjölk, Allerum, Bravo, Lindahls, Salakis, Galbani och Président.

 

Cirka 700 medarbetare bidrar varje dag till vårt arbete med att förse Sverige med näringsrika produkter som är bra för båda människan och miljön. Tillsammans arbetar vi efter ledorden Engagemang och Ambition med Enkelhet. Genom ständiga satsningar inom områdena klimat, djuromsorg, hälsa och relationer blir vi varje dag lite bättre. Vår vision är tydlig – vi ska bli Sveriges mest hållbara mejeri! Sedan 2012 ingår Skånemejerier i den internationella koncernen Lactalis, världens största mejerikoncern. Läs mer om Skånemejerier på www.foretag.skanemejerier.se och om Lactalis på www.lactalis.fr

 

Om Academic Search

Academic Search International är ett av Skandinaviens mest meriterade företag inom Executive Search, Interim Management & Leadership. Vårt fokus ligger på människor med dokumenterad chefs- och specialistkompetens och vi har nära samarbeten med såväl nationella som internationella företag med starka varumärken. Vår idé är att förena de mest lämpade personerna med de tuffaste utmaningarna på några av de mest intressanta företagen i Sverige. Våra värderingar är KUNSKAP, ENGAGEMANG, ANSVAR OCH SAMARBETE. Det är genom dessa vi gör en skillnad i alla våra relationer.

Anette Nordgaard - anette.nordgaard@academicsearch.se

Ansök nu