close

Vid det här laget har vi på Academic Search hjälpt mer än 3000 kvalificerade chefer och specialister att hitta sina nya utmaningar. På några av de intressantaste företagen i Sverige, bör tilläggas. Om du känner dig sugen på nästa kliv i karriären, glöm inte att registrera din profil.

 

Så enkelt blir du en del av vårt nätverk, vilket möjliggör att vi kan bygga upp en långsiktig relation med varandra.

Om du arbetar inom något av de områden där vi har specialistkompetens, är chansen mycket stor att vi kan hjälpa dig vidare i karriären, antingen du söker fast jobb eller kan tänka dig att ta ett tidsbegränsat uppdrag som chef eller specialist.

Registrera din profil. Det tar bara några minuter men är första steget på vägen mot en långsiktig relation som vi värderar högt.

 

chefer-special

Till toppen av sidan

Är ditt specialistområde vårt specialistområde?

Just nu kanske du drömmer om en ny utmaning som chef eller specialist inom något av de områden vi specialiserat oss på. Då är att viktigt att du finns i vårt nätverk så att vi kan hjälpa dig ta nästa kliv i karriären.

Tack vare våra djupa kunskaper inom ditt specialområde förstår vi hur vi ska matcha just din kompetens med den utmaning som väntar. Längre ner hittar du referenser och exempel på uppdrag vi genomfört inom våra fyra specialistområden.

 • 01/ 04

  Marknad, Kommunikation & Försäljning

  Academic Search har hjälpt över 700 professionella marknads-, kommunikations- och säljspecialister att hitta sina nya drömjobb. Vi hjälper dig också. Om du vill arbeta med snabbrörliga konsumtionsvaror är chansen extra stor att vi kan hjälpa just dig hitta den utmaning du drömmer om då vi rekryterar till många av de främsta bolagen i branschen.

   

  Exempel på tjänster vi ofta rekryterar till är: Marknadschef, Brand Manager, Kommunikationsansvarig, Digital Manager, Försäljningschef, Key Account Manager m fl.

  Referenser

  Eva Eriksson. Marknadsdirektör. Semper AB

  Genom Academic Searchs stora nätverk inom FMCG- branschen kom vi i kontakt med varandra för ett interimsuppdrag som Marknadschef på Coca-Cola. Deras goda kunskap om och förståelse för branschens specifika utmaningar gjorde att det blev en bra matchning av min kompetens med det specifika uppdraget. Jag upplevde att Academic Search var snabba i sitt agerande och hade en effektiv process vilket gjorde att vi kom i mål på bästa sätt. Jag rekommenderar gärna Academic Search när du har behov av spetskompetens.

   

  Eva Eriksson, idag Marknadsdirektör på Semper AB, tidigare interimskonsult hos Academic Search för ett uppdrag som Marknadschef på Coca-Cola Company.

   

  Andreas Millbourn. Försäljningsdirektör Sverige. Mondelez International (fd Kraft Foods)

  Academic Search har hjälpt oss att rekrytera nyckelpersoner till vår försäljningsorganisation under flera år. Vårt samarbete kännetecknas av en bra dialog där de är lyhörda för våra behov och önskemål såväl kring vårt samarbete som kring den kompetens och profil vi söker. Jag är mycket nöjd med den snabbhet, effektivitet och träffsäkerhet uppdragen genomförts med. Jag kommer definitivt att använda mig av Academic Search igen.

 • 02/ 04

  Ekonomi & finans

  Om du har hög kompetens som chef eller specialist inom ekonomi eller finans har du också kommit till rätt plats. Även här har vi skaffat oss mycket bred erfarenhet genom åren. Över 700 välutbildade ekonomer har vi förmedlat nya drömjobb till. Nu vill vi hjälpa dig också.

   

  Här är exempel på typiska tjänster vi ofta rekryterar till: Ekonomichef, Financial Controller, Business Controller, redovisningschef, financial analyst, strategisk inköpare.

  Referenser

  Janne Laine, konsult hos Academic Search

  Genom Academic Searchs stora nätverk inom FMCG- branschen kom vi i kontakt med varandra för ett interimsuppdrag som CFO på Affärsområdet Cerealia på Lantmännen. Deras lyhördhet för kundens specifika behov gjorde att det blev en mycket bra matchning av min kompetens med det specifika uppdraget. Jag upplevde att Academic Search var snabba i sitt agerande och hade en effektiv process både före och under uppdraget vilket gav ett ömsesidigt positivt slutresultat.

   

  Jag rekommenderar gärna Academic Search när du har behov av spetskompetens inom område ekonomi och finans. Janne Laine, konsult hos Academic Search i uppdrag som koncerncontroller och CFO.

   

   

  Kerstin Burman. Redovisningschef. Green Cargo

  Under det senaste året har vi valt att samarbeta med Academic Search vid två tillfällen på controllingsidan. I det ena fallet rörde det sig om en längre tids inhyrning och i det andra om ett kortare controlleruppdrag. Båda uppdragen har resulterat i anställning och vi är hittills mycket nöjda med resultatet! På redovisningssidan har vi haft en konsult inhyrd i snart ett år.

 • 03/ 04

  Teknik

  Att Sveriges näringsliv behöver fler ingenjörer på ledande befattningar visste du nog redan. Men visste du att vi på Academic Search hjälpt över 500 teknikspecialister och logistiker att hitta sina nya utmaningar i livet? Registrera din profil så gör vi dig till vår nästa kandidat. Vi förstår teknik. Vi vet hur din kompetens kommer bäst till sin rätt hos en ny arbetsgivare med nya uppgifter och nya utmaningar.

   

  Här är exempel på typiska områden vi rekryterar till: verkstadsindustri, produktionsledning, biokemi, miljöteknik, logistics & supply chain management.

  Referenser

  Yi Wu, Ph. D. in Electrical engineering, consultant by Academic Search at STE Ericsson

  My employment as a consultant at Academic Search has allowed me to broaden my skills as a Physical Layer Test Engineer at STE Ericsson. I have appreicated Academic Search´ engagement and interest in my professional development which has made me confident in my role as a consultant . I can gladly recommend Academic Search as an employer.

 • 04/ 04

  HR – Human resources

  Academic Search har många års erfarenhet av att rekrytera till strategiska HR-roller i flera av Sveriges största företag. Vi arbetar i olika sammanhang nära HR-personer hos våra uppdragsgivare. Det har gett oss en mycket god förståelse för vilka utmaningar dagens HR-funktioner står inför och vilken position och roll de spelar i framgångsrika företag. Vi förstår dig och dina utmaningar. Vi är intresserade av att såväl rekrytera dig som HR-specialist eller HR-chef, men också ha dig som en del av vårt konsultnätverk för interima uppdrag.

  Börja med att registrera din profil och bli en del av vårt nätverk. Exempel på tjänster inom HR som vi rekryterar till: HR-direktör, HR Business Partner, HR generalister, specialister inom arbetsmiljö och hälsa, kompetensutveckling och utbildning.

  Referenser

  Eva Hedman. Personalchef. Swecon

  När jag blev rekryterad till tjänsten som personalchef på Swecon var det första gången som jag var med i en rekryteringsprocess som Academic Search ansvarade för.

  Jag upplevde rekryteringsprocessen som mycket professionell. Academic Searchs konsult gav mig snabb och kontinuerlig feedback kring hur rekryteringsprocessen fortskred och jag kände ett stort och ärligt engagemang från konsultens sida. När jag träffade ledningsgruppen på Swecon blev det tydligt att Academic Search på ett utmärkt sätt lyckats förmedla Swecons behov och önskemål kring tjänsten vilket givetvis kändes mycket förtroendeingivande.

   

   

  Gun-Marie Lidström. HR direktör. Åhléns AB

  Academic Search uppfyller alla mina förväntningar på en samarbetspartner. Jag känner ett stort förtroende för såväl företaget som helhet som för de konsulter som jag samarbetat med. Jag uppskattar Academic Searchs professionella och samtidigt personliga bemötande av såväl oss som uppdragsgivare som av kandidaterna i våra gemensamma processer.

  I den snabbrörliga värld som Åhléns befinner sig i är det mycket viktigt med effektiva och snabba processer som samtidigt håller hög kvalitet vad gäller precision och noggrannhet. Academic Search erbjuder detta och är därför en viktig samarbetspartner för oss. Academic Search är ett modernt företag i takt med tiden.